Як досвідчені господині чистять раковину від вапняного нальоту

Для цього їм не потрібна побутова хімія.

Вапняний наліт — поширена проблема, з якою стикаються багато власників раковин. Він утворюється через жорстку воду і може мати неестетичний вигляд. На щастя, існують прості й ефективні методи, що дають змогу очистити раковину і повернути їй первісний блиск, інформує Ukr.Media.

Підготовка

Перед початком очищення переконайтеся, що у вас під рукою є необхідні інструменти та засоби.

Вам знадобляться:

  • Оцет (білий або яблучний)
  • Лимон
  • Сода
  • М'яка губка або ганчірка
  • Щітка для чищення
  • Рукавички (за бажанням)

Методи очищення

Метод 1: Оцет

Нанесення оцту: Рясно змочіть губку або ганчірку оцтом і протріть усі ділянки з нальотом. Залиште оцет на поверхні на 10-15 хвилин.

Змивання: Промийте раковину теплою водою і протріть сухою ганчіркою.

Метод 2: Лимон

Лимонний сік: Розріжте лимон навпіл і протріть ним поверхні, уражені нальотом. Лимонна кислота допоможе розчинити вапняні відкладення.

Залишити на деякий час: Залиште сік на 5-10 хвилин, потім змийте теплою водою.

Метод 3: Сода й оцет

Змішування: Посипте проблемні ділянки содою, потім акуратно налийте оцет. Змішання цих речовин створить піну, яка допоможе видалити наліт.

Залишити на деякий час: Дайте суміші постояти 10-15 хвилин.

Змивання: Промийте водою і протріть поверхню.

Видалення стійких забруднень

Якщо вапняний наліт дуже стійкий, можна використовувати щітку для чищення:

Промивання: Спочатку промийте раковину теплою водою.

Чистка щіткою: Нанесіть оцет або лимонний сік на щітку й акуратно почистьте проблемні ділянки.

Змивання і протирання: Промийте водою і протріть сухою ганчіркою.

Профілактика

Щоб запобігти утворенню вапняного нальоту в майбутньому, дотримуйтесь цих рекомендацій:

  • Регулярне чищення: Очищайте раковину не рідше одного разу на тиждень.
  • Сухе протирання: Після використання раковини протирайте її насухо, щоб уникнути скупчення води.
  • Фільтрація води: Встановіть фільтр для води, щоб зменшити жорсткість.

Джерело